ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2745 / 2746 / 2747 >

Reizigers staan niet in de kou: Bus naar station Lansingerland blijft rijden

donderdag 5 december 2019

De bus tussen Centrum-West en station Lansingerland Zoetermeer blijft rijden. Nieuwe buslijn 73 van EBS neemt vanaf zondag 15 december de route van de RET over.

Het was even de vraag of de nieuwe vervoerder EBS wel een lijn tussen centrum en het station zou bieden. De nieuwe vervoerder, die sinds 25 augustus 2019 in de regio Haaglanden rijdt, en Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die over vervoerskwesties gaat, waren hierover druk in overleg. De twee zijn eruit gekomen. Nieuwe stadslijn 73 van EBS neemt met ingang van de nieuwe dienstregeling bus 173 van RET over. Bus 73 rijdt vanaf zondag 15 december langs alle bestaande haltes tussen Centrum West en station Lansingerland-Zoetermeer, zo staat in een brief van het stadsbestuur aan de gemeenteraad.

In de oude situatie deden buslijnen 173 van de RET en 177 van Arriva de haltes tussen Centrum-West en station Lansingerland Zoetermeer aan. Bus 177 van Zoetermeer naar Gouda was al per 14 juli van dit jaar vervallen. De route van bus 173 wordt vanaf 15 december aangepast. Deze rijdt alleen nog maar een ingekorte route tussen station Lansingerland, Bleiswijk en Rodenrijs. Wel rijden op dat traject meer bussen en verdwijnen de haltes Edisonlaan, Alfred Nobelstraat, Trompstraat en Korenmolenweg in Bleiswijk. Daar komen de haltes Jan van de Heydenstraat en op de Heulslootweg voor terug. De route tussen station Lansingerland tot Zoetermeer Centrum West wordt niet meer gereden.

Gat
Dat zou een gat opleveren, waardoor reizigers andere routes zouden moeten zoeken of noodgedwongen met de benenwagen moeten. 'Om het belang van een buslijn in het Dorp te onderstrepen hebben we op het ontstane hiaat geattendeerd', laat het stadsbestuur weten in de brief. Daarop hebben de MRDH en EBS met elkaar overlegd. Die gesprekken hebben geresulteerd in het voorstel van EBS aan de MRDH.

Eerder was afgesproken dat alle bestaande haltes van voormalige vervoerder Connexxion in ieder geval het eerste jaar, tot de dienstregeling 2021 met ingang van 13 december 2020 zouden worden bediend. Later werd duidelijk dat Arriva en RET de haltes niet meer aan zouden doen, waardoor EBS is verzocht het gat op te vullen.

EBS verzorgt ook andere routes in Zoetermeer, waaronder stadsbussen 70, 71, 72 en 74 en regiolijnen 30 naar Rijswijk en Naaldwijk en 50 naar Rijswijk.


Bericht geplaatst op vrijdag 6 december 2019
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 5 december 2019
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |