ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2743 / 2744 / 2745 >

Schermen tegen wind en lawaai op nieuw station Lansingerland-Zoetermeer

maandag 14 oktober 2019

Als antwoord op klachten over harde wind en het snelweglawaai op de NS-perrons op het station Lansingerland-Zoetermeer plaatst de aannemer schermen. Een kiosk zit er voorlopig nog niet in.

Sinds december vorig jaar stoppen Sprinters op het station op de grens van Zoetermeer en Lansingerland dat verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen in mei officieel opende. Het aantal treinreizigers groeit ondertussen gestaag door. In mei schommelde het aantal in- en uitstappers rond de 800 dagelijks, in juni was dat 1500 en nu lopen dagelijks 1900 reizigers op de NS-perrons. Daarnaast maken bus- en tramreizigers gebruik van het ov-knooppunt.

De belangrijkste klachten over het nieuwe station zijn het lawaai van het verkeer op de snelweg A12, de harde wind en het ontbreken van een wc, zegt projectleider Dennis Dierikx die nu de laatste losse eindjes van de bouw begeleidt. Voor een wc is de hulp van de NS nodig, maar de geluidshinder en de overlast van de wind pakt de projectleider op. Met het plaatsen van schermen moet de hinder afnemen. Dierikx: "Het treinstation lijkt op een brievenbus waar de wind hard door waait. Met schermen of groen naast de perrons hopen we het aangenamer te maken."

Het bestuur van reizigersvereniging Rover kwam in augustus poolshoogte nemen in Nederlands nieuwste station. De bestuursleden prezen het gebouw, maar misten een kiosk en een wc. Ze adviseerden ook een geluidswering. De treinperrons van Lansingerland-Zoetermeer liggen op maaiveldniveau, pal naast het voortrazende verkeer van de A12. Het Randstadrailstation is op de brede brug over het spoor en de A12 gebouwd waar een betonnen rand en bomen de reizigers beschermen tegen harde wind.

Wachthuisje
Aan de noord-en zuidzijde van het ov-knooppunt zijn busstations. Aan de zuidzijde plaatst de aannemer op korte termijn een wachthuisje, ook wel abri genoemd, om reizigers beschutting te bieden. Dat wordt een miniversie van de grote abri bovenop het station, bij de Randstadrail.

De andere hartenwens van reizigersvereniging Rover, een wc en een kiosk, zit er voorlopig nog niet in. "Dit station zit nu op 1.900 reizigers per dag en dat is een derde van wat nodig is om een kiosk rendabel te maken", zegt een woordvoerder van de NS. "Maar de reizigersaantallen groeien nog steeds."


Bericht geplaatst op zondag 20 oktober 2019
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 14 oktober 2019
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |