ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2739 / 2740 / 2741 >

Controleactie RandstadRail 12 september

donderdag 12 september 2019

HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden op donderdag 12 september een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail.

6439 passagiers werden gecontroleerd en 114 begingen een overtreding, waarvan 105 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 1,63%.

Burgemeester Aptroot: "Het percentage zwartrijders is niet eerder zo laag geweest. Wij laten met deze acties zien dat zwartrijden en ander slecht gedrag niet wordt geaccepteerd. Door intensief samen te werken met politie, HTM, Handhaving en de teams van WAS blijven we hier stevig op inzetten." Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook op de perrons. De teams van WAS maakten een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Resultaten
De controleactie duurde van 14:00 tot 21:00 uur. De overtredingen bestonden uit:
• HTM: 105 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.
• Handhaving: 6 overtredingen voor onder andere alcohol drinken in de tram, het vervuilen van de tram en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.
• Politie: 3 overtredingen, waarbij politie 2 personen heeft aangehouden voor het beledigen van een HTM-controleur en voor het niet tonen van legitimatiebewijs bij eerste vordering.

Deze avond hield busmaatschappij Arriva ook een controle op bus 400 tussen Zoetermeer en Leiden. Er zijn 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een geldig plaatsbewijs.


Bericht geplaatst op maandag 30 september 2019
Publicatie gemeente Zoetermeer van maandag 16 september 2019
Meer nieuwsberichten over | Aanhoudingen en controles

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |