ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2736 / 2737 / 2738 >

Groengasbussen voor de regio Den Haag

maandag 26 augustus 2019

Sinds dit weekend rijden er 90 groengasbussen in de regio Haaglanden. Het groengas voor de bussen is onder andere afkomstig van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder in Den Hoorn.

EBS voert de komende tien jaar het openbaar vervoer in de regio Haaglanden uit in opdracht van de Metropoolregio Den Haag. Met de zero-emissie afspraken in het achterhoofd, vindt EBS het belangrijk om duurzaam en schoon openbaar vervoer aan te bieden. Daarom is gekozen om te rijden met hybride groengasbussen die na verloop van tijd vervangen worden door zero emissie voertuigen.

Afvalwater
PitPoint is verantwoordelijk voor de levering van het groengas en heeft hiervoor onder andere een nieuw tankstation in Den Hoorn gebouwd. Het gebruikte groengas is onder andere afkomstig van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder in Den Hoorn. Deze installatie produceert groengas uit afvalwater.

Wim Kurver, CEO van EBS: "We werken al langer samen met PitPoint als partner in de transitie naar emissievrij ov. PitPoint steekt echt haar nek uit om een goede service te leveren en dat waardeer ik. Gezamenlijk zetten we in de regio Haaglanden streek zo een belangrijke stap voorwaarts naar een emissievrije vloot."

Advanced bio fuel
Het groengas wordt beschikbaar gesteld op drie tanklocaties in Zoetermeer, Den Haag en in Den Hoorn. Jan Theo Hoefakker, directeur Commercial Sales van PitPoint, zegt hierover: "Wij zijn ontzettend trots dat we EBS ook in deze regio kunnen helpen met het realiseren van schoon openbaar vervoer. Groengas is een advanced bio fuel en levert een grote bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen."


Bericht geplaatst op vrijdag 30 augustus 2019
Letterlik bericht OV-Magazine van 26 augustus 2019
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |