ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2735 / 2736 / 2737 >

Nieuwe bussen in Delft: 'Meer ritten, andere lijnen en rolstoelvriendelijker'

donderdag 15 augustus 2019

EBS neemt vanaf 25 augustus de stads- en streekbussen over van Connexxion in en rond Delft. "Het is een flinke uitdaging om alles voor elkaar te krijgen", vertelt vervoerdeskundige Frans de Kok. "We maken gebruik van nieuwe routes en die moeten worden getest. Werken de stoplichten mee, doet de ICT het goed, dat soort dingen controleren we in de praktijk. De buschauffeurs moet zonder problemen op de lijn kunnen rijden."
Want er gaat nogal wat veranderen. Zo weet Jasper Vermeer van EBS: "In Delft gaan er meer bussen rijden van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Om de vier minuten gaat er een bus rijden. Daarnaast rijden er elektrische bussen tussen de grotere kernen zoals de lijn Delft – Zoetermeer, en Den Haag Leyenburg – Naaldwijk – Schiedam. Ook rijden we vanaf Den Haag Leyenburg via Delft naar Rotterdam The Hague Airport."

EBS gaat namelijk het streekvervoer verzorgen in de ov-regio Haaglanden Streek. Dat gebied omvat de gemeenten Westland, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Wassenaar. De stadsbussen in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg van HTMbuzz vallen hier dus niet onder.

Oude abonnementen
Toch is het niet alleen maar hosanna. Sommige oude vertrouwde lijnen gaan verdwijnen. Maar daar heeft EBS een oplossing voor. Vermeer: "Daarvoor hebben we de Delfthopper. Dat is geen gewone bus met een vaste dienstregeling, maar een bus die je minimaal een half uur van tevoren via telefoon of online bestelt." De bus gaat vervolgens rechtstreeks naar de bestemming van keuze of via een omweg, als er ook andere passagiers van de dienst gebruikmaken.

Reizigers kunnen op die ritjes de vertrouwde abonnementen gebruiken. "Oude abonnementen van Connexxion zijn namelijk gewoon te gebruiken bij ons", vertelt Vermeer. "Zolang ze lopen, zijn ze in de bus te gebruiken."

Rolstoelvriendelijk
EBS gaat rijden met nieuwe bussen, maar met de oude vertrouwde chauffeurs van Connexxion. Het bedrijf neemt namelijk het personeel over. "De busvloot bestaat nu nog gedeeltelijk uit aardgasbussen en gedeeltelijk uit elektrische bussen", zegt Vermeer. "De planning is om in 2026 of 2027 met alleen nog maar elektrische bussen te rijden."

Daarnaast zijn de bussen zelf ook uitgerust met passagiersvriendelijke toepassingen. Zo hebben alle stoelen een USB-oplaadpunt en kunnen mensen in een rolstoel makkelijk naar binnen rijden. "De meeste haltes zijn op de goede hoogte", weet Vermeer. "Maar als er een gat is omdat de chauffeur te ver van de rand heeft geparkeerd of er toch nog een hoogteverschil is, dan hebben we een plank die we neer kunnen leggen. Hij is heel licht, dus makkelijk te gebruiken."


Bericht geplaatst op vrijdag 30 augustus 2019
Bron: Omroep West; donderdag 15 augustus 2019
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |