ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2734 / 2735 / 2736 >

Zoetermeer wil meedoen aan met nieuwe lightrailverbinding

maandag 19 augustus 2019

De gemeente Zoetermeer is van plan een centrale rol te gaan spelen bij de aanleg van een lightrailverbinding die de metropoolregio's Amsterdam en Rotterdam-Den Haag via Alphen aan den Rijn aan elkaar knoopt.

Als het aan Zoetermeer ligt, doet het mee met een grootschalig plan voor de aanleg van die lightrailverbinding. Tussen Den Haag en Rotterdam bestaat een sterke verbinding met metro's, maar rondom Alphen aan den Rijn blijkt het netwerk minder goed. Die gemeente verzocht daarom verschillende regio's, waaronder Zoetermeer, om het openbaar vervoer uit te breiden.
Het streven is dat het nieuwe ov-netwerk er in 2040 moet zijn. Het moet het NS-netwerk niet vervangen, maar aanvullen.

Zoetermeer trekt voor dit plan op met Alphen aan den Rijn, Leiden en Zoeterwoude. Voornamelijk de eerstgenoemde gemeente zou zeer profiteren van het lightrailnetwerk, omdat het qua verbindingen relatief afgesloten ligt ten opzichte van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Alphen aan den Rijn hoopt dat door de samenwerking met Zoetermeer de noodzaak duidelijk wordt bij het samenwerkingsverband Holland Rijnland.

EBS
Het streekvervoer in Zoetermeer ondergaat momenteel ook al enkele flinke veranderingen. Dit komt door de overgang van Connexxion naar de nieuwe vervoerder EBS Public Transportation, een dochteronderneming van een Israëlisch busbedrijf. Vanaf aankomende zondag rijden de EBS-bussen door Zoetermeer. Ze zullen vaker rijden en er komen elektrische lijnen. De elektrische bussen zijn daarnaast voorzien van wifi en usb-ingangen voor het opladen van mobiele telefoons.


Bericht geplaatst op vrijdag 30 augustus 2019

Meer nieuwsberichten over | Plannen algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |