ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2693 / 2694 / 2695 >

Randstadrail stopt pas in mei bij station Lansingerland-Zoetermeer

vrijdag 14 september 2018

De trams van RandstadRail 4 stoppen pas vanaf mei 2019 bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Eerst werd gezegd dat ze er al vanaf december zouden stoppen. De spoorbeveiliging moet worden aangepast en daarom is er meer tijd nodig voor proefritten. Ook zijn delen van het station nog niet klaar. De treinen van de NS kunnen wel in december stoppen bij het nieuwe station.

Voor de zomer werd duidelijk dat de spoorbeveiliging tussen de halte Van Tuyllpark in Zoetermeer en het nieuwe station moest worden aangepast. Door nieuwe inzichten zou anders niet worden voldaan aan de veiligheidseisen, laat de gemeente Zoetermeer vrijdag weten. In verband met de veiligheid moet HTM de nieuwe spoorbeveiliging eerst testen, voor de trams kunnen rijden.

Ook is het RandstadRailstation naar verwachting nog niet af in december. De stalen overkapping, vier liften en het hekwerk van het viaduct moeten nog worden afgebouwd. Volgens de gemeente is er sprake van schaarste van arbeidskrachten en materialen, nu de bouw in Nederland op volle toeren draait.

Trein stopt wel
De perrons voor de treinen van de NS worden wel in gebruik genomen op 9 december. Het station is dan te bereiken vanaf de zuidzijde van de A12. Het viaduct over de snelweg, het busplein en de P&R aan de noordzijde van het station gaan pas open als het RandstadRailstation klaar is.

"Het is jammer voor de reizigers dat we niet in één keer alles kunnen opleveren, maar de vertraging is gelukkig beperkt en treinreizigers kunnen we al bedienen. Met alle betrokken partijen werken we er nu hard aan om in mei een prachtig station mét RandstadRail open te stellen", zegt wethouder Marc Rosier van de gemeente Zoetermeer. Volgens de gemeente leidt de vertraging niet tot extra kosten en blijft de bouw van het station binnen de begroting van 75 miljoen euro.


Bericht geplaatst op dinsdag 16 oktober 2018
Bron: Omroep West; vrijdag 14 september 2018
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |