ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2689 / 2690 / 2691 >

Connexxion dient bezwaar in tegen overname busvervoer door EBS

dinsdag 28 augustus 2018

Busbedrijf Connexxion heeft bezwaar ingediend tegen het besluit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om vanaf augustus 2019 het busvervoer in de regio te laten verzorgen door concurrent EBS. Connexxion meent dat het MRDH de bieding van het bedrijf te laag heeft beoordeeld.

Het aanbod van het busbedrijf zou in de selectieprocedure te weinig punten toebedeeld hebben gekregen, volgens een woordvoerder. Connexxion denkt dat dit te wijten is aan 'inhoudelijke fouten' van de metropoolregio.

Daarnaast vindt het bedrijf dat de bieding van EBS niet volledig voldeed aan de eisen van de MRDH. Daarom vraagt Connexxion om een herbeoordeling. Het bedrijf wil pas meer details bekend maken over de exacte inhoud van de klachten wanneer het bezwaar officieel behandeld is.

EBS vindt de aantijgingen van Connexxion moeilijk te beoordelen. Volgens woordvoerder Jasper Vermeer zouden beide bedrijven niet precies moeten weten hoe elkaars biedingen er inhoudelijk uitzagen. "Het is daarom interessant dat ze menen dat ons aanbod niet voldeed aan de eisen. Wij zijn namelijk van mening dat het goed in elkaar zat." Het IsraŽlische busbedrijf ziet de beoordeling van het bezwaar daarom positief tegemoet. "We blijven ons in de tussentijd voorbereiden op het overnemen van de taken in de regio Haaglanden."

Tussen Connexxion en EBS bestond tot op heden 'een prima relatie', zegt Vermeer. "In de regio's waar wij de concessies hebben overgenomen, hebben we altijd constructief overlegd en bestond er een professionele werkrelatie."


Bericht geplaatst op vrijdag 7 september 2018
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 28 augustus 2018
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |