ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2665 / 2666 / 2667 >

112 reizigers zonder geldig vervoersbewijs

vrijdag 16 februari 2018

Op vrijdag 16 februari hielden de HTM, Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer in nauwe samenwerking met HTM een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer.

Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 3.354 passagiers werden gecontroleerd en 131 begingen een overtreding, waarvan 112 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 3,34%.

Burgemeester Aptroot woonde de controleactieactie gedeeltelijk bij. Aptroot: "Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten." Er werd gecontroleerd op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde in Palenstein en Buytenwegh.

Resultaten
De controleactie duurde van 14:15 tot 21:00 uur. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden. De overtredingen bestonden uit:

HTM
112 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.
2 overtredingen voor voeten op de bank en niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Team Handhaving
2 overtredingen voor niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Politie
15 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Verder heeft de politie 4 verdachten aangehouden die gesignaleerd stonden voor onder andere openstaande boetes en een gevangenisstraf.

Zero tolerance
De actie vond plaats op en rond de haltes van RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis Palenstein en Javalaan. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenoemd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten.


Bericht geplaatst op vrijdag 2 maart 2018
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 16 februari 2018
Meer nieuwsberichten over | Aanhoudingen en controles

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]
J.Roberti: Geachte Heer Zou u mij kunnen helpen aan het Mailadres van Theo Helsdingen. Daar ik een oud Collega van hem was in Voorburg en Leidschendam zoek ik hem voo [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2018. |