ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2657 / 2658 / 2659 >

'Randstad loopt muurvast als er nu niet meer geld komt voor lightrail'

vrijdag 5 januari 2018

De Zoetermeerse wethouder Marc Rosier luidt de noodklok over de toekomst van het openbaar vervoer in de Randstad. "Als we nu geen duidelijkheid krijgen over financiering en niet verder kunnen met lightrail-projecten, staat dit deel van de Randstad over een jaar of vijf muur- en muurvast", zegt Rosier tegen de NOS.

Rosier wil RandstadRail doortrekken naar Rotterdam. "Wij willen absoluut verder", zegt de wethouder bij de NOS. RandstadRail tussen Zoetermeer en Den Haag is volgens hem een groot succes. "In het begin waren er 20.000 gebruikers per dag, nu zijn dat er ongeveer 80.000 per dag. Dat bewijst het enorme succes van de lightrail."

Het nieuwe kabinet trekt 2 miljard euro uit voor nieuwe infrastructuur. Hiervan blijft waarschijnlijk 200 miljoen over voor investeringen in het openbaar vervoer. Veel te weinig, vindt Rosier. "Dat is een derde tot een kwart van wat we nodig hebben. En zo'n beetje alle gemeenten in de Randstad hebben die 200 miljoen al geclaimd."

'Meer investeren'
Het rijk moet volgens hem veel meer investeren. "Anders hebben we echt een heel groot probleem." In het gebied rond Rotterdam en Den Haag worden komende tijd ongeveer 240.000 huizen gebouwd. "Dit zijn extra mensen, die moeten allemaal de weg op of het openbaar vervoer in."

2018 wordt een beslissend jaar voor de aanleg van een lightrail-netwerk in de Randstad, zegt Rosier. "Als we nu niet zorgen dat we alle financiering en plannen rondkrijgen, lopen de wegen en het bestaande ov over een paar jaar volledig vast."

'Het zou perfect zijn'
In Zoetermeer reageren reizigers van de RandstadRail enthousiast op het voornemen om de verbinding door te trekken naar Rotterdam. "Het zou perfect zijn", zegt een reiziger. "Ik werk in Capelle. Nu moet ik overstappen." Ook een wachtende vrouw is enthousiast. "Het zou uitstekend zijn. Want ik kom uit Rotterdam", zegt een vrouw. "Als ik in één keer door zou kunnen, zou dat prima zijn."


Bericht geplaatst op zondag 7 januari 2018
Bron: RTV-West; vrijdag 5 januari 2018
Meer nieuwsberichten over | Plannen algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]
J.Roberti: Geachte Heer Zou u mij kunnen helpen aan het Mailadres van Theo Helsdingen. Daar ik een oud Collega van hem was in Voorburg en Leidschendam zoek ik hem voo [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2018. |