ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2653 / 2654 / 2655 >

Nesselande wil metro naar Zoetermeer

woensdag 18 oktober 2017

Inwoners van Rotterdam-Nesselande willen dat de metro wordt doorgetrokken naar Zoetermeer. Dat blijkt uit een mini-enquete van de website Nesselande.info.

Het pleidooi vanuit Rotterdams meest oostelijke woonwijk volgt uit een digitale bewonerspoll waaraan bijna 200 mensen mee hebben gedaan. De helft daarvan steunt de optie voor uitbreiding van de metro. De vraag voor meer openbaar vervoer van en naar de Rotterdamse Vinex-wijk won het met afstand van de voorstellen voor een eigen voetbalclub of een strandtent in Nesselande.

Voorzitter Ron Davids van de gebiedscommissie Prins Alexander, ziet wel heil in de suggestie. "We hebben wethouder Langenberg vorig jaar al laten weten dat zijn Verkeersplan wel heel erg is gericht op de stad en op Rotterdam-Zuid. Dat vonden Hillegersberg-Schiebroek en Overschie trouwens ook. Of het nu een link met Zoetermeer moet worden of een andere richting, weet ik niet, maar in de gemeentelijke voorstellen missen we een bepaalde schil in oost en noord. Daarom ondersteunen wij deze gedachte."

Geen plannen
Volgens de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de organisatie die gaat over het openbaar vervoer in het Rijnmond-gebied en Haaglanden, zijn er op dit moment geen plannen voor het stuk Nesselande-Zoetermeer.

De Rotterdamse vervoerder RET wilde vandaag niet op de wens van (een meerderheid van) de bewoners ingaan. "We zijn op dit moment vooral druk met de Hoekse Lijn", wilde een woordvoerster van het bedrijf nog wel kwijt.

Nesselande kreeg in 2005 aansluiting op het Rotterdamse metronet. De nieuwe buurt werd daarmee de eerste Vinex-wijk met een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding.

De halte is het eindpunt van een lijn die vanaf het NS-station Prins Alexander langs de wijken Ommoord en Zevenkamp gaat. Ook is het station een stopplek voor regionale bussen.


Bericht geplaatst op zondag 22 oktober 2017
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 18 oktober 2017
Meer nieuwsberichten over | Plannen algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]
J.Roberti: Geachte Heer Zou u mij kunnen helpen aan het Mailadres van Theo Helsdingen. Daar ik een oud Collega van hem was in Voorburg en Leidschendam zoek ik hem voo [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2018. |