ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2652 / 2653 / 2654 >

Nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden

dinsdag 3 oktober 2017

In dit memo informeert het college de raad over de voortgang van de in de raadvergadering van 26 juni 2017 aangenomen motie 1705-55, nachtnet Leiden.
In de motie wordt het college opgedragen om in overleg te treden met R-Net Zuid-Holland en te kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor het realiseren van een pilot die zorgt voor een nachtverbinding tussen Leiden en Zoetermeer voor ten minste de duur van zes maanden en met een frequentie van eenmaal per uur. Hiervoor € 50.000,- te reserveren vanuit de begroting en de resultaten voor de nieuwe verkiezingen aan de raad te rapporteren.

Voorstel
In nauw overleg met vervoerder Arriva, de concessiehouder van R-net in de provincie Zuid Holland, zijn de mogelijkheden voor een proef met nachtvervoer tussen Leiden en Zoetermeer onderzocht. Dit heeft geresulteerd in de volgende pilot:

  • Rijden van een nachtbus tussen Leiden Centraal en Zoetermeer Centrum West, v.v.;
  • De bestaande route volgend en alle haltes bedienend van lijn 400;
  • Rijden in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag;
  • Een frequentie van 1x per uur, 4 retourritten tussen ca. 1:45 en 5:45 uur;
  • Er worden drie overstaprelaties geboden; In Leiden van en naar de trein Amsterdam – Schiphol en bij Zoetermeer Centrum West op HTM N6 door Zoetermeer;
  • De nachtbus rijdt niet onder R-net, maar met een standaard streekbus onder lijnnummer 800;
  • Op iedere rit rijdt beveiligingspersoneel mee;
  • Er geldt, ongeacht de afstand, een standaard tarief van € 5,00 per rit;
  • In de bus kan alleen “cashloos” worden afgerekend;
  • HTM is bereid om tijdens deze proef overstappers op N6 binnen Zoetermeer zonder extra kosten te vervoeren.

Kosten
Arriva kan de proef gedurende 30 weekenden aanbieden voor ca. € 32.000,-. Daarmee blijft deze ruim binnen het door de raad beschikbaar gestelde bedrag van € 50.000,-. Met Arriva is afgesproken dat het restbedrag beschikbaar blijft voor eventuele onvoorziene kosten tijdens de uitvoering van de pilot.
Concessiegever provincie Zuid-Holland stemt in met de te houden proef en is bereid om, bij gebleken succes, in overleg met Arriva te bezien hoe door een herverdeling van de subsidiegelden, de nachtbus kan worden gecontinueerd.

Start
Het is nog net gelukt om de nachtbus in te roosteren in het dienstregelingpakket voor de nieuwe dienstregeling, ingaande 10 december 2017. De eerste rit zal daarom gaan rijden in de nacht van 15 op 16 december. De proef duurt in totaal 30 weken.
De komende tijd zal worden benut voor verdere uitwerking, marketing en communicatie. De afdoening van moties vindt drie keer per jaar plaats. In dat kader stelt het college de raad voor motie 1705-55 als afgedaan te beschouwen.


Bericht geplaatst op dinsdag 3 oktober 2017
Publicatie gemeente Zoetermeer van dinsdag 3 oktober 2017
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus | Nachtbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]
J.Roberti: Geachte Heer Zou u mij kunnen helpen aan het Mailadres van Theo Helsdingen. Daar ik een oud Collega van hem was in Voorburg en Leidschendam zoek ik hem voo [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2018. |